Over ons
Over ons
Wij, Esther & Sanne van Veerhuis Wonen Makelaars, zijn twee gedreven, enthousiaste, gepassioneerde vrouwelijke makelaars die met ruim 25 jaar ervaring in 2023 Veerhuis Wonen Makelaars zijn gestart.
Wij runnen een sfeervol, laagdrempelig makelaarskantoor waarbij wij staan voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. Een huis kopen, huren of verkopen doe je tenslotte niet iedere dag, dus dan wil je elkaar blind vertrouwen en deskundig en betrokken worden geholpen. Ook jou voorzien we graag van persoonlijk en eerlijk advies om je woondroom waar te maken. Graag maken wij dus ook voor jou het verschil met onze open werkwijze en persoonlijke aanpak. Wij geloven in de kracht van ons kleine team. Korte lijnen, weten waar je over praat, elkaar blind kunnen vertrouwen, zoeken naar creatieve oplossingen en pas tevreden zijn als de opdrachtgever dat ook is? Dat maakt bij ons het verschil!
Daarom gaan we ook graag voor jou aan de slag!
Sanne van Esch-Timmermans
Een register makelaar en taxateur die van aanpakken weet, doet wat ze zegt en altijd een stap extra zet. Dat is Sanne. Vanuit haar overtuiging dat een nieuw (t)huis het ultieme geluk is werkt ze al 15 jaar met hart en ziel in de makelaardij. Met haar open manier van communiceren zorgt ze ervoor dat zowel koper en verkoper precies weten waar ze aan toe zijn. Behalve met carnaval, dan is ze even niet bereikbaar. De rest van het jaar vind je haar regelmatig in de Efteling met haar gezin en geniet ze van lange en gezellige avonden met haar vrienden en familie.
E : sanne@veerhuis-wonen.nl
M : 06 – 22 979 117
Esther van der veer - NUyens
Esther werkt al meer dan 25 jaar met enthousiasme als makelaar. Ze is gespecialiseerd in nieuwbouw en staat bekend om haar kundige, open en eerlijke aanpak. Esther is een echte matchmaker die haar energie haalt uit het verkopen van de juiste woning aan de juiste mensen. Daarbij gaat ze tot het uiterste en is pas tevreden als de koper én de verkoper dat zijn. Daarnaast geniet ze voor de volle 100% van het bourgondische leven in ‘s-Hertogenbosch samen met vrienden en haar gezin.
E : esther@veerhuis-wonen.nl
T : 06 – 81 78 90 47
Pepper
Graag stellen wij je voor aan onze kantoorhond Pepper. Als hoofd beveiliging houdt hij alles goed in de gaten en heet hij je van harte welkom op ons kantoor. Pepper is een enthousiaste Labradoodle die houdt van aandacht, graag een stuk wandelt en van een heerlijk koekje.
E : woef@veerhuis-wonen.nl
M : 06 – 1234567890
Veelgestelde vragen
Faq
Hoe komt de aankoop van een woning tot stand?
Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken onder andere prijs, leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken dan legt de verkopende makelaar de afspraken vast in de koopovereenkomst.
Pas als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, komt de koop tot stand.
Hoe werken ontbindende voorwaarden?
Ontbindende voorwaarden zijn een belangrijk aandachtspunt. Als je deze opgenomen wilt hebben in de koopovereenkomst, dan moet je dit meenemen in de onderhandelingen. Als koper krijg je niet automatisch een ontbindende voorwaarde.
Koper en verkoper moeten het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopovereenkomst wordt opgemaakt. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:
- Financieringsvoorbehoud.
- Negatieve uitkomst van een bouwkundige keuring.
- Het niet verkrijgen van Nationale Hypotheek garantie (NHG)
De koop komt pas tot stand op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Dit vloeit voort uit de Wet Koop onroerende zaak en heet het schriftelijkheidsvereiste.
Een mondelinge of per e-mail bevestigde afspraak is dus niet voldoende. Zodra de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend en de koper een afschrift van de overeenkomst heeft ontvangen, treedt voor de particuliere koper de wettelijke bedenktijd in werking. Binnen deze tijd kun je als koper alsnog afzien van de koop. Na deze tijd is de koop definitief rond, tenzij de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.
Mijn bod is geaccepteerd en we hebben alles doorgesproken en nu heeft iemand een hoger bod gedaan. Mag dat?
Ja dat mag. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst als beide partijen die hebben ondertekend, dit heet het schriftelijkheidsvereiste.
Op dat moment staat de koop vast voor de verkoper en heeft koper nog 3 dagen bedenktijd om de overeenkomst te ontbinden zonder opgaaf van redenen. Een acceptatie per mail of whatsapp is niet rechtsgeldig.
Informatieplicht versus onderzoeksplicht
De verkoper heeft een mededelingsplicht om alle gebreken die hij kent en die van belang zijn voor de aankoop van de woning, aan de koper te melden. Door middel van een (standaard) vragenlijst wordt hieraan vorm gegeven. De verkopend makelaar gaat uit van wat de verkoper hem vertelt, omdat de makelaar niet in de woning heeft gewoond. Tenzij de verkopend makelaar twijfels heeft over de gegeven informatie dan moet hij dat wel onderzoeken.
De koper heeft een onderzoeksplicht om de (bouwkundige) staat van het huis goed te onderzoeken en eventuele gebreken aan de koopwoning te herkennen. Een aankoop-makelaar kan hier een rol spelen, in sommige gevallen kan de makelaar ook adviseren om een bouwkundige keuring uit te laten voeren.